Eerste fietsers trappen autoloze zondag af

© Peter Dhondt
| De eerste fietsers aan de Antwerpsepoort zondagochtend.

De eerste fietsers zijn gearriveerd. Op deze bijzondere Autoloze Zondag is op de Kleine Ring alvast baan geruimd voor alle vormen van zachte mobiliteit. Door de coronamaatregelen zijn er geen grote festiviteiten, maar toch verwacht minister van mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) een goede opkomst.

Trappen, stappen of steppen, het kan allemaal op deze Autoloze Zondag, maar grote evenementen zoals gewoonlijk zijn er niet. Toch verwacht minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) dat de Brusselaars nog altijd met velen op straat zullen komen.

"Elke Autoloze Zondag komen de Brusselaars vaak buiten, dus we zien geen reden waarom ze dat nu minder zouden doen. Het is prachtig weer", zegt haar woordvoerder Pieterjan Desmet zondagochtend aan BRUZZ. "In vergelijking met andere jaren veronderstellen we wel dat minder mensen van buiten Brussel naar hier zullen komen omdat we bewust geen grote evenementen laten doorgaan. De bedoeling is dat mensen zich dit jaar vooral in de eigen buurt zullen begeven. Zo blijft er een mooie spreiding behouden."

Een fietstocht van Jette tot in Ukkel zit er dan misschien niet in? "Dat is geen enkel probleem als mensen dat veilig doen met voldoende afstand", zegt Desmet. "Ze kunnen dit jaar gewoon niet van het ene evenement naar het andere fietsen. Al is er op wijkniveau wel nog vanalles te doen."

Een overzicht van de activiteiten vindt u hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?