Renovatie van de Leopold II-tunnel vanaf 1 juli 2018

| Door de chaos op de buitenring gingen automobilisten op zoek naar alternatieve routes door Brussel, waardoor onder meer de heropende Leopold II-tunnel van drukte gespaard bleef. (archiefbeeld)

Eerste ochtendspits: chaos op buitenring, kalm aan Leopold II-tunnel

KDM
© BRUZZ
03/09/2018

Het verkeer in en rond Brussel verliep op de ochtend van de eerste schooldag bijzonder moeizaam door twee ongevallen op de buitenring. Automobilisten vonden maar mondjesmaat hun weg naar de heropende Leopold II-tunnel, die gespaard bleef van te veel drukte.

De eerste schooldag is naar goede gewoonte een mobiliteitstest voor het Brussels Gewest. Maandagochtend verliep de ochtendspits richting Brussel echter bijzonder moeizaam door twee ernstige verkeersongevallen op de buitenring.

“Deze ochtendspits geeft een vertekend beeld", zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit aan BRUZZ. "Door de ongevallen is het bijzonder moeilijk terug te blikken op het verkeer van de eerste schooldag. Maar we weten uit ervaring wel dat september niet de drukste maand is, maar oktober.”

Kalme ochtendspits voor Leopold II

Tegelijkertijd met de eerste schooldag opende ook de Leopold II-tunnel opnieuw de deuren na werken tijdens de zomervakantie. Die bleef onder meer door de problemen op de buitenring gespaard van te veel drukte.

Toch vonden al heel wat automobilisten maandagochtend hun weg terug naar de heropende tunnel, klinkt het bij Brussel Mobiliteit. Die kondigde onder meer via sociale media en de gps-applicatie Waze aan dat de Leopold II-tunnel overdag opnieuw toegankelijk is.

'Vermijden dat pendelaars alternatieve routes laten vallen'

De heropening van de tunnel werd evenwel niet met evenveel verve aangekondigd als de sluiting ervan, geeft Paemen toe. Brussel Mobiliteit wil vermijden dat pendelaars hun alternatieve routes uit de zomervakantie meteen laten vallen. Signalisaties langs de weg om aan te geven dat de Leopold II-tunnel opnieuw open is, komen er bijvoorbeeld niet.

"Het is nog steeds mooi weer, en er rijden opnieuw meer treinen. Wie de afgelopen maanden met de fiets of trein naar Brussel kwam, kan dat dus nog steeds doen", besluit Paemen.

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Renovatie Leopold II-tunnel , Leopold II-tunnel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni