Eerste publieke raadpleging over werken aan de Ring

Viaduct van Vilvoorde file buitenring binnenring
© werkenaandering.be
© werkenaandering.be

De Vlaamse regering wil volgend jaar starten met de grootschalige herinrichting van de Ring rond Brussel. Daarvoor is nu een eerste publieke raadpleging gestart. Mensen die dat willen, kunnen nog tot en met 30 juli documenten over de aangekondigde werken aan de Ring inkijken en hun opmerkingen doorgeven.

Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) plant verschillende ingrepen rond de Ring: het Brabantnet, meer fietsinfrastructuur en werken aan de weg zelf. Daarbij zou het lokale van het doorgaande verkeer gescheiden worden, en komen er op bepaalde plekken ook rijstroken bij.

Nu is de eerste publieke raadpleging dus gestart. Iedereen die dat wil, kan de start- en procesnota inkijken. Die gaan over de aanpak en planning van de geplande werken. Het gaat dus nog niet om gedetailleerde plannen, maar wel om bijvoorbeeld de geografische afbakening of mogelijke milieueffecten.

De start- en procesnota voor het plan liggen op de volgende plaatsen ter inzage:

  • in de gemeentehuizen van Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Asse, Wemmel, Merchtem, Meise, Grimbergen, Vilvoorde, Machelen, Steenokkerzeel, Zaventem, Kraainem en Wezembeek-Oppem
  • bij de afdeling Gebiedsontwikkeling, Omgevingsplanning en -projecten van het Departement Omgeving, in het Graaf de Ferrarisgebouw, Koning Albert II-laan 20, 1000 Brussel

Er zijn ook drie infosessies gepland in juni. Daar zal de Werkvennootschap, die de werken zal coördineren, meer informatie geven over de nota's. Die gaan door op de volgende momenten:

  • 9 juni van 10 tot 13 uur in het Gemeentecomplex, Zijp 101 in Wemmel
  • 16 juni van 10 tot 13 uur in De Factorij, Keibergstraat 1 in Zaventem
  • 23 juni van 10 tot 13 uur in de Kruitfabriek, Steenkaai 44D in Vilvoorde

Meer informatie over het onderzoek en de infosessies vind je op de website van de Werkvennootschap.

Uitbreiding Ring rond Brussel

De Ring zorgt al enkele jaren voor wrijvingen tussen Vlaanderen en Brussel. Is de verbreding van de Ring het juiste antwoord op het groeiende verkeersprobleem? De meningen zijn verdeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?