| Brussel Mobiliteit laat voor de eerste keer dit seizoen strooiwagens uitrijden.

Eerste strooiwagens rijden zondagavond uit

EC
© BRUZZ - Belga
29/11/2020

Met nachtelijke vriestemperaturen in aantocht zullen de strooiwagens van Brussel Mobiliteit zondagavond voor de eerste keer dit seizoen uitrijden. Het gaat om een preventieve strooibeurt, en dat zowel op de autowegen als de fietspaden.

Dat laat gewestelijke verkeersagentschap Brussel Mobiliteit zelf weten, naar aanleiding van slechte weersvoorspellingen voor de komende nacht. Op 3,5 uur tijd zal zullen de strooidiensten van Brussel Mobiliteit iets meer dan 800 kilometer aan wegen in heel Brussel bestrooien. Het gaat om alle gewestwegen, dus zowel hoofdwegen en grote kruispunten als tunnels en viaducten.

Ze verdelen het wegennet in 17 aparte rondes en elk van die strooibeurten vergt 85 ton zout.

Fietspaden

Daarnaast zijn er nog 14 aparte strooirondes voorzien voor de fietspaden langs gewestwegen. Dat gebeurt met kleinere machines. "Zo wil Brussel Mobiliteit fietsers die zelfs in winterse omstandigheden blijven trappen een duwtje in de rug geven", klinkt het.

Het KMI voorspelt voor de nacht van zondag op maandag vriestemperaturen, met minima van -1 tot -2 graden in het westen van het land, rond -4 graden in het centrum en tussen -5 en -10 graden in Ardennen. Er is overal gevaar voor rijmplekken, zo waarschuwt het KMI.

Strooizout_Brussel Mobiliteit_levering haven

| Het nodige strooizout is al geleverd per boot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Brussel Mobiliteit, Sneeuwval, strooizout, strooiwagen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni