Eerste (tijdelijke) schoolstraat op gewestweg in Koekelberg

schoolstraat
© Tinne Van der Straeten
© Tinne Van der Straeten

Maandagochtend is de nieuwste Brusselse schoolstraat geopend, aan de Koekelbergse Unescoschool. Het is de eerste keer dat een Brusselse gewestweg omgevormd wordt tot een schoolstraat. Ook Anderlecht heeft er een nieuwe schoolstraat bijgekregen.

Om 8.20 uur werden ouders en kinderen aan de Unescoschool ontvangen door burgemeester Ahmed Laaouej (PS) en schepen van Mobiliteit Tinne Van der Straeten (Groen) met hoelahoepen, straatkrijt, muziek en koffie.

Tot het einde van het schooljaar zal de zijweg van de Kasteellaan, die langs de school loopt, voor en na school door dranghekken afgesloten worden voor auto’s. Op die manier wil men de veiligheid van de kinderen en de luchtkwaliteit verhogen.

schoolstraat koekelberg

Gewestweg

De Kasteellaan behoort tot het gewest en valt niet onder controle van de gemeente Koekelberg, het was dan ook niet makkelijk om de schoolstraat te realiseren. Op het einde van het schooljaar wil Van der Straeten samen met het gewest de schoolstraat evalueren en samen naar een meer permanente oplossing zoeken.

Nog voor de zomer wil Van der Straeten de omgeving rond elke school in Koekelberg herstructureren om zo de veiligheid te verhogen.

Ook in Anderlecht werd maandagochtend om 8.30 uur een nieuwe schoolstraat ingehuldigd in de George Moreaustraat. In totaal komen er vijf nieuwe schoolstraten, waarmee Anderlecht de Brusselse gemeente wordt met het meeste aantal schoolstraten.

schoolstraat koekelberg
© Tinne Van der Straeten

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?