| De leerlingen van de Goede Luchtschool in Anderlecht kunnen voortaan elke morgen aan ochtendgymnastiek op het Séverineplein doen.

Eerste schoolstraat in Anderlecht feestelijk ingehuldigd

FF
23/04/2019

De eerste schoolstraat in Anderlecht is een feit. Dinsdagochtend werd de eerste van vijf proefprojecten ingehuldigd in de Goede Luchtschool aan het Séverineplein in Anderlecht. “Het is niet alleen veiliger en gezonder, de kinderen hebben nu een heel plein ter beschikking om aan ochtendgymnastiek te doen.”

De inhuldiging gebeurde op gepaste wijze met een heus kinderfeest. Van acht tot negen uur werden ouders en kinderen ontvangen met muziek en kon jong en oud deelnemen aan een stevige sessie ochtendgymnastiek.

De Goede Luchtschool maakte er al langer de gewoonte van om haar leerlingen ’s ochtends al sportend klaar te stomen voor de dag. “Voordien gebeurde dat in een klein tuintje, maar nu kan dat gewoon op het plein voor de school”, zegt Susanne Mueller-Huebsch, schepen Mobiliteit (Groen), tevreden.

De komende week zullen nog vier andere straten in Anderlecht omgevormd worden tot schoolstraten en gedurende vier maanden twee uur per dag, vlak voor en na school, niet toegankelijk zijn voor auto’s of brommers.

Ook in Ganshoren en Elsene worden deze week schoolstraten ingevoerd. Koekelberg is volgende week maandag aan de beurt. Het gaat steeds om testfases.

Schoolstraat Anderlecht

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Mobiliteit , schoolstraat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni