Elsene krijgt eerste schoolstraat

© Google Instant Street View
| De Cansstraat met basisschool De Wimpel in Elsene

De Cansstraat, niet ver van het Fernand Cocqplein, wordt de eerste schoolstraat van Elsene. De straat wordt vanaf dinsdag 23 april aan het begin en het einde van de schooldag afgesloten met hekken. Auto's kunnen er niet door.

De straat aan basisschool De Wimpel zal twee keer per dag telkens gedurende een halfuur afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Dan wordt er voorrang gegeven aan schoolgaande kinderen en hun begeleiders die zich te voet of met de fiets verplaatsen.

“Het gaat om een proefproject dat tot eind dit schooljaar loopt. Nadien wordt het geëvalueerd,” zegt burgemeester van Elsene Christos Doulkeridis (Ecolo). “Een gelijkaardig project zal de komende maanden uitgerold worden aan scholen 7 en 8.”

Elsens schepen van Nederlandstalig onderwijs Els Gossé (Groen) toont zich tevreden met de beslissing. “Een schoolstraat levert heel wat voordelen op. Er is minder chaos in de schoolomgeving en voor fietsers en voetgangers wordt het meteen pak veiliger.”

Op weekdagen zal de straat afgesloten worden tussen 8.30 uur en 9 uur, en tussen 15.15 uur en 15.45 uur. Op woensdag zal dat zijn tussen 11.45 uur en 12.15 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?