Eerste ultrasnelle laadpalen aan Brusselse Ring ingehuldigd

© Belga
06/10/2021

De eerste ultrasnelle IONITY-laadpalen zijn woensdag aan de Living Tomorrow-campus in Vilvoorde, vlak bij de Brusselse Ring, ingehuldigd. De laadpalen kunnen vier wagens tegelijkertijd opladen met een vermogen van 350 kW. Elektrische auto's kunnen zo in een kwartier tijd opgeladen worden tot 300 kilometer bereik.

"Dit is een belangrijke stap richting de toekomst van elektrisch rijden", zei Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD), die aanwezig was bij de inhuldiging. "Het is fantastisch te zien dat Living Tomorrow hier een voortrekkersrol inneemt."

Minister Peeters heeft de ambitie om elke 25 kilometer van de belangrijkste Vlaamse verkeersassen te voorzien van snelle of ultrasnelle laadinfrastructuur. Op dit moment zijn er 54 locaties die op de oproep van de minister hebben ingetekend. Dankzij een Europese oproep komen er nog eens 37 locaties bij.

Duitse bedrijf IONITY

"Er komt dus nog heel wat snellaadinfrastructuur bij, en dat is goed nieuws. Bereikbaarheid en nabijheid van laadpalen is belangrijk, zodat mensen vertrouwen hebben dat ze nooit zullen stilvallen met hun elektrisch voertuig", zegt Peeters.

De laadpalen aan Living Tomorrow zijn van het Duitse bedrijf IONITY, dat al op verschillende andere locaties in België laadpalen heeft geïnstalleerd, zoals op de parking van de E40 in Wetteren, in Veurne in West-Vlaanderen en rond de stad Luik. De energie die IONITY gebruikt is 100 procent hernieuwbaar. Voor het station aan Living Tomorrow wordt vooral gebruik gemaakt van windenergie.

In Jette, ook aan de Brusselse Ring, werden woensdag ook snelle laadpalen geopend. Die kunnen wagens opladen aan een vermogen van 300 kW.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni