Elsene bereidt nieuwe zone 30 voor

© BRUZZ
| Onder meer de Lesbroussartstraat in Elsene wordt een zone 30.

Als de werken aan de Elsensesteenweg eind juni afgerond zijn, zal de gemeente Elsene de zones 30 op haar grondgebied uitbreiden. Het gaat daarbij om de straten die ingekapseld liggen binnen de Troonstraat, de kleine ring, de Louizalaan, de Malibranstraat, de Lesbroussartstraat en het Flageyplein.

Het plan van de Brusselse regering om van het hele gewest een grote zone 30 te maken, zit voorlopig in de koelkast. Maar op gemeentelijk niveau wordt er wel vooruitgang geboekt. Zo heeft de gemeente Elsene besloten om de zones 30 op haar grondgebied uit te breiden. Dat staat te lezen op de website van Le Soir.

Wanneer de werken aan de Elsensesteenweg eind juni afgerond zijn, wordt de snelheidslimiet voor een heleboel straten aangepast. Het gaat daarbij om de wegen die binnen de vijfhoek liggen die gevormd wordt door de Troonstraat, de kleine ring, de Louizalaan, de Malibranstraat, de Lesbroussartstraat en het Flageyplein.

'Sensibiliseren met snelheidsbordjes'

Schepen van Mobiliteit Caroline Désir (PS) wil met de ingreep in eerste instantie vooral sensibiliseren in plaats van overtredingen te beboeten. "Het is de bedoeling om eerst te informeren met digitale snelheidsbordjes. Als we merken dat de automobilisten hun snelheid niet aanpassen, schakelen we wel een versnelling hoger."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?