Elsene schrapt blauwe zone rond Flageyplein

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Parkeren op de Vleurgatsesteenweg in Elsene (archiefbeeld).

Sinds twee weken kan je in Elsene nergens meer gratis parkeren, behalve in het uiterste zuiden van de gemeente. Dat moet de parkeerdruk rond het Flageyplein en het nabijgelegen ziekenhuis verlichten, zegt schepen voor Mobiliteit Yves Rouyet (Ecolo).

Het nieuwe parkeerplan ging in op 1 november. Op twee weken tijd kreeg de gemeente er vijf klachten over. “Niet veel,” vindt Rouyet. De maatregel komt er in de eerste plaats voor buurtbewoners en handelaars, zegt de schepen.

“We hopen op meer rotatie van de geparkeerde wagens, zodat klanten vlotter voor een winkel kunnen parkeren voor kortere tijd,” legt Rouyet uit. “De parkeerdruk voor buurtbewoners rond het Flageyplein ligt nu hoog. Dat is ook zo rond het ziekenhuis in die buurt.”

Er blijft nu nog één blauwe zone over in de gemeente: ten zuiden van de Pierre Curiestraat net voorbij de ULB-campus. Alle andere blauwe zones zijn omgevormd tot betalende parkeerzone. Het gaat om een combinatie van grijze zones (waar je maximaal vierenhalf uur mag parkeren, red.) en groene zones (zonder tijdslimiet).

parkeerplan_elsene.jpg
© parking.brussels
| Het nieuwe parkeerplan in Elsene sinds 1 november.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?