Elsene wil ook 's nachts autovrije Elsensesteenweg

© PhotoNews

Zodra de Elsensesteenweg opnieuw geopend wordt voor buslijnen 71 en 54, wil Elsens burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) dat die straat ook ’s nachts autoluw wordt, en niet enkel overdag. “Twee aparte regimes is niet duidelijk genoeg.” De burgemeester krijgt steun van het Gewest.

Vandaag is de Elsensesteenweg van 7 tot 19 uur een voetgangerszone, uitgezonderd voor bussen. Dat regime wil de burgemeester van Elsene binnenkort ook ’s nachts doortrekken.

“Een apart regime ’s nachts brengt heel wat onduidelijkheid met zich mee,” vertelt Doulkeridis aan BRUZZ. “Mensen weten niet meer wanneer ze wel, en wanneer ze niet door de straat mogen rijden. Bovendien spreekt de politie van erg zware snelheidsovertredingen die ’s nachts plaatsvinden. Daar willen we een mouw aan passen.”

Opening Elsensesteenweg

Het kabinet van mobiliteitsminister Smet (one.brussels/SP.A), die de Elsensesteenweg liet heraanleggen, is het idee genegen. “Wij hebben overlegd met de burgemeester en hebben samen besloten dat dit een goed plan is,” zegt Mathias Dobbels, woordvoerder van de minister.

Op 17 mei wordt de steenweg na de werken aan het Fernand Cocqplein opnieuw opengesteld voor buslijnen 71 en 54 tussen dat plein en de Naamsepoort. Van die opening wil Doulkeridis gebruik maken om het nieuwe regime in te stellen. “Als we niet te veel weerwerk krijgen van de wijkcomités, lijkt dit me een gepast moment om de Elsensesteenweg ook ’s nachts autoluw te maken.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?