Opzettelijke aanrijding in Elsensesteenweg

© Google
| De automobilist reed de voetganger aan ter hoogte van de Elsensesteenweg 245.
Updated: 09-04-2019 - 09:23

Een automobilist heeft zondagnamiddag getracht een voetganger opzettelijk aan tet rijden in Elsene. Vermoedelijk gaat het om een geval van verkeersagressie.

Het ongeval gebeurde rond 15 uur ter hoogte van de Elsensesteenweg 245, tussen het Fernand Coqplein en Flagey. De automobilist reed het trottoir op in de richting van de voetganger, die wist te ontkomen. De auto kwam tot stilstand tegen een parkeermeter, waarna de bestuurder uitstapte en een paar klappen uitdeelde.

Politie en ziekenwagen kwamen ter plaatse. Na verzorging kon het slachtoffer worden verhoord, zo meldt politiecommissaris van de zone Brussel Hoofdstad Elsene, Olivier Slosse.

De voetganger is buiten levensgevaar, maar werd wel arbeidsongeschikt verklaard voor drie dagen. De dader is nog voortvluchtig, en de politie is bezig de dader te identificeren.

"Het gaat om een opzettelijke aanrijding", zegt Slosse aan BRUZZ. De zaak werd doorgestuurd naar het parket, die de automobilist verdenkt van poging tot doodslag.

Er zijn voorlopig geen aanwijzingen om te denken dat automobilist en voetganger elkaar kenden. Waarschijnlijk gaat het om een geval van verkeersagressie. "Een uit de hand gelopen woordenwisseling over een irritatie in het verkeer," vermoedt Slosse.

Correctie: in een eerdere versie van dit artikel liet de politie weten dat het om een opzettelijke aanrijding ging. Dat klopt ook, maar het slachtoffer raakte gewond ten gevolge van de klappen, en niet van de aanrijding.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?