Elsene wil vrachtwagens bannen

© Joost Van Liefferinge

De Ecolo-PS-meerderheid in Elsene kondigt aan dat ze zware vrachtwagens uit het straatbeeld van de gemeente wil bannen, net zoals dat in Brussel Stad momenteel het geval is.

De gemeente Elsene kondigt dat ze komaf wil maken met zware vrachtwagens die door de straten van de gemeente voorbijrazen, schrijft BX1. In de Stad Brussel is er al een maatregel die zware vrachtwagens uit de stad weert. 

Met deze maatregel wil de gemeente leveranciers uitdagen om nieuwe oplossingen te vinden voor leveringen, oplossingen op maat van een stedelijke context. Geen goed idee volgens de Federatie van Belgische Transporteurs Febetra. “Per vrachtwagen die de gemeente niet meer binnen mag heb je minstens acht bestelwagens nodig om dezelfde dienst uit te voeren”, zegt woordvoerster Isabelle De Maegt aan BX1. Dat zou voor neveneffecten kunnen zorgen die de gemeente potentieel slechter doen uitkomen dan momenteel het geval is.

Yves Rouyer (Ecolo), schepen van Mobiliteit in Elsene, tracht de situatie te in een context te plaatsen en benadrukt dat alles in samenspraak met het Gewest zal gebeuren. “Ook al gaat het om een gemeentelijke bevoegdheid, we gaan dat zeker ook bespreken met het Gewest. Het tegendeel zou absurd zijn”, zegt hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?