1779 Diefstal fietsen 13 bewerkt

Etterbeek lanceert een premie 'gps-tracker' in strijd tegen fietsdiefstallen

CD
© BRUZZ
23/12/2021

Etterbekenaren die een klein apparaat voor geolokalisatie voor hun fiets hebben gekocht, hebben voortaan recht op een nieuwe financiële tegemoetkoming. Zo wil de gemeente de strijd tegen fietsdiefstallen opvoeren.

Het bedrag van de premie bedraagt 30 procent van de aankoopprijs, met een maximum van 75 euro. De premie wordt uitbetaald met 'broebelcheques' die geldig zijn bij zo'n 180 deelnemende partners, waaronder handelszaken en theaterzalen, in Etterbeek.

De nieuwe premie is een van de initiatieven die de gemeente Etterbeek neemt in de strijd tegen fietsdiefstal. Zo is er ook een premie voor de aankoop van een fietsslot (tot 50 euro) of de premie voor de financiering van fietsparkeervoorziening op een privéterrein dat toegankelijk is voor het publiek (tot 1.000 euro).

“De gemeente wil in de eerste plaats het probleem van fietsdiefstallen nog doeltreffender aanpakken,” zegt burgemeester Vincent De Wolf (MR). “Daarnaast wil het college van burgemeester en schepenen collectieve en individuele voorzieningen promoten die helpen om fietsen op haar grondgebied te beschermen.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni