Etterbeek plant 150 nieuwe fietsbogen

© Gemeente Etterbeek
| Een fietsboog.

Het college van Etterbeek wil deze herfst 150 nieuwe fietsbogen in de gemeente plaatsen. De bogen moeten op 52 verschillende plaatsen verschijnen en zijn steviger dan de huidige.

Die beslissing werd vorige week genomen. De bogen, ook wel fietsnietjes genoemd, moeten onder meer verschijnen voor het sportcentrum van Etterbeek en de Openbare Bibliotheek Hergé, meldt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Rik Jellema (Groen).

"Fietsdiefstal is een plaag in Brussel", zegt Jellema. "De nieuwe bogen zijn fraaier en sterker dan de oudere modellen, wat het diefstalrisico gevoelig vermindert."

In 2021 moeten in totaal 750 extra bogen in Etterbeek geplaatst zijn, dit in het kader van het gemeentelijke plan 'Etterbike' dat dateert van 2017. Etterbike moet de veiligheid van de fietsers verbeteren en voor meer en betere fietsinfrastructuur in de gemeente zorgen. Het plaatsen van extra fietsbogen is daar een onderdeel van.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?