Meer dan 700 nieuwe 'fietsnietjes' voor het einde van deze maand

© Peet Sneekes
| Archiefbeeld

Om tegemoet te komen aan het nijpende gebrek aan fietsstallingen in Brussel zal het Gewest voor het einde van deze maand 704 nieuwe fietsnietjes installeren.

Met de stijgende populariteit van fietsen in Brussel, alsook de nieuwe deelfietssystemen van Uber en Billy Bike, is de nood aan extra fietsstallingen aanzienlijk toegenomen.

Naast de fietsparkings in de Beurs en De Brouckère die dit jaar afgewerkt werden, voorziet het Gewest de komende weken 700 extra fietsnietjes aan metrostations. Deze waren al langer gepland en hebben nu de toestemming gekregen om geplaatst te worden.

Fietsnietjes zijn vrij standaardplaatsen om jouw fiets te parkeren. Het gaat om buizen die aan beide uiteinden in de grond verankerd zitten zodat de fiets ertegen kan leunen en goed vastgemaakt kan worden.

Mathias Dobbels, woordvoerder van Minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A): “Fietsstallingen toevoegen is een integraal deel van ons beleid, maar het is opmerkelijk dat er een grote nood is aan de metrostations. Daarop zetten we met deze golf aan nieuwe veilige parkeerplaatsen in.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?