Etterbeek toch niet naar Raad van State tegen plannen Reyerstunnels

© Photonews
| De Brusselse regering besliste vorig jaar dat de tunnels van het Reyerscomplex met één rijstrook versmald zullen worden, dus van twee naar één.

Etterbeek heeft het beroep tegen de versmalling van de Reyerstunnels bij de Raad van State ingetrokken. De gemeente had dat beroep eind vorig jaar ingediend omdat er gevreesd werd dat de versmalling negatieve gevolgen zou hebben voor bepaalde wijken in Etterbeek, maar komt daar nu dus op terug.

De Brusselse regering besliste vorig jaar dat de tunnels van het Reyerscomplex met één rijstrook versmald zullen worden, dus van twee naar één. Op die manier zou er bovengronds meer plaats vrijkomen voor fietsers en voetgangers.

Etterbeek besliste eind vorig jaar om naar de Raad van State te trekken tegen de plannen. Er werd namelijk gevreesd dat de versmalling mobiliteitsproblemen zou veroorzaken in gemeente.

'Bij nader inzien niet meer nodig'

“We moesten op dat moment beroep indienen tegen de plannen omdat er een deadline was,” legt burgemeester Vincent De Wolf (LB-MR) uit aan BRUZZ. “We hadden toen echter nog geen nauwkeurige informatie gekregen over de plannen van het Gewest,” gaat hij verder.

“Intussen hebben we die wel gekregen, en bij nader inzien achten we het niet meer nodig om protest aan te tekenen tegen de versmalling van de tunnels,” zegt De Wolf. Zo is er onvoldoende bewijs dat de verkeersdrukte in Etterbeek als gevolg van de versmalling zou toenemen. “Bovendien is de kans klein dat we gelijk zouden krijgen,” aldus de burgemeester.

Geen voltallige meerderheid

De beslissing om naar de Raad van State te trekken werd sowieso niet gedragen door de voltallige meerderheid. Zo stemden zowel Groen-Ecolo als PS-SP.A tegen het plan om naar de Raad van State te trekken.

"Ik juich de beslissing om het beroep in te trekken toe," reageert schepen Rik Jellema (Groen-Ecolo). "Het is een verstandige beslissing, die onze tegenstem van eind vorig jaar bevestigt," besluit hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?