Europese top veroorzaakt volgende week mogelijk verkeershinder

© PhotoNews
| Verkeershinder in de Europese wijk is niet uitgesloten

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juli komt de Europese Raad bijeen om te vergaderen over het herstelplan na corona. De Europese top zal mogelijk voor verkeershinder zorgen in en rond de Europese wijk.

De EU-leiders komen volgende week vrijdag en zaterdag samen in Brussel, om de herstelmaatregelen te bespreken met voorzitter Charles Michel. Zoals gewoonlijk zal er een veiligheidsperimeter gelden rond het Schumanplein.

Die perimeter omvat het Schumanplein, de Froissartstraat tussen de Belliardstraat en Schuman, de Wetstraat tussen Schuman en Residence Palace, en de Justus Lipsiusstraat. Wie geen toelating heeft, zal deze zone niet kunnen betreden. Vuilniszakken buitenzetten of de fiets op straat achterlaten wordt er niet toegelaten en ook leveringen mogen er niet plaatsvinden tijdens de top.

In sommige aanpalende straten zal alleen plaatselijk verkeer worden toegelaten. Parkeren langs de openbare weg wordt er verboden. Het gaat om de Archimedesstraat tussen de Stevinstraat en Schuman, de Kortenberglaan tussen de Stevinstraat en Schuman, de Wetstraat tussen de Blijde Inkomstlaan en Schuman, de Oudergemlaan tussen de Belliardstraat en Schuman en de Breydelstraat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?