| De fietsbrug komt naast de bestaande spoorlijn te liggen tussen Zaventem en Diegem.

Fiets- en voetgangersbrug wordt over Brusselse Ring geplaatst: drie weekends hinder

┬ę Belga - BRUZZ
22/01/2022

Zaterdagavond om 21 uur start De Werkvennootschap met het plaatsen van een fiets- en voetgangersbrug over de Brusselse Ring en de Woluwelaan (R22). Dat meldt De Werkvennootschap vrijdag. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, werkt de aannemer in drie fases, die allemaal tijdens de nacht plaatsvinden.

Het gaat om een nieuwe fiets- en voetgangersbrug tussen Zaventem en Machelen. De brug is 168 meter lang en wordt in verschillende delen over de Ring geplaatst. In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 januari sluit de binnenring van de R22 ter hoogte van Zaventem voor het plaatsen van het eerste en het tweede brugdeel.

Hinder

Het derde en vierde deel worden het weekend erop, in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari geplaatst. Daarvoor wordt zowel de binnen- als de buitenring van de Brusselse Ring afgesloten tussen 22 uur en 8 uur de volgende dag. Het verkeer kan via de R22 doorrijden en hoeft geen omleidingen te volgen.

De vijfde en zesde brugdelen worden ten slotte nog een week later geïnstalleerd, van zaterdag 12 februari om 21 uur tot zondag 13 februari om 7 uur. De R22-buitenring ter hoogte van Zaventem wordt afgesloten.

Met de plaatsing van de brug wordt de fietssnelweg tussen Leuven en Brussel afgerond. Dat fietspad volgt de bestaande treinlijn tussen beide steden.

Machelen-Zaventem_fietsbrug_over_de_ring_rond_brussel.png

| De brug is het sluitstuk van de fietssnelweg tussen Leuven en Brussel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni