Fietsbieb opent nu ook aan Abattoir in Anderlecht

© Fietsbieb
| Eddy Van den Eede, Sofie Neyens en Anton Schuurmans van Beweging.net

Brussel telt sinds woensdag een tweede Fietsbieb, gevestigd aan de Abattoir in Anderlecht. Mensen kunnen er een tweedehandskinderfiets huren voor 20 euro per jaar, of in ruil voor een oude kinderfiets.

Na verschillende vestigingen in Vlaanderen en de eerste Fietsbieb in Molenbeek, opent er nu ook een Fietsbieb aan de Abattoir in Anderlecht. De fietswinkel zal elke eerste woensdag van de maand open zijn tussen 14 uur en 16 uur.

In de Fietsbieb worden tweedehandskinderfietsen hersteld en verhuurd door vrijwilligers. Voor het bedrag van 20 euro, of in ruil voor een oude kinderfiets, krijgen mensen een jaarabonnement.

“We zijn nog volop op zoek naar vrijwilligers om een handje te komen helpen, gaande van sleutelen aan de fietsen tot klanten helpen bij het kiezen van de juiste fiets”, zegt Anton Schuurmans, coördinator bij Beweging.net Brussel. "Mensen die nog oude kinderfietsen hebben staan, kunnen deze schenken aan ons. Vrijwilligers komen ze ophalen, waarna de fietsen hersteld worden voor verhuur."

“In september zal een derde vestiging openen in Sint-Agatha-Berchem”, kondigt Schuurmans alvast aan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?