Fietsers klagen gladheid Brusselse fietspaden aan

CD
© BRUZZ
19/01/2023

De combinatie van vrieskou en winterse neerslag veroorzaakte donderdag gladde wegen en fietspaden. Op sommige fietspaden werd niet gestrooid, tot grote frustratie van de fietsers. Verschillende gemeentes laten weten dat ze wel hebben gestrooid, of dat ze beter hun best zullen doen.

Brussel Mobiliteit, die verantwoordelijk is voor alle gewestwegen, liet weten dat er wel op fietspaden wordt gestrooid. Burgers kunnen gladheid op de weg ook melden via Fix My Street, zodat Brussel Mobiliteit het nodige kan doen.

De gemeentewegen zijn dan weer de bevoegdheid van de Brusselse gemeentes. Onder andere in Schaarbeek lagen de fietspaden er donderdagochtend heel glad bij. De gemeente Schaarbeek liet weten dat strooien op fietspaden een aandachtspunt wordt en het in de toekomst beter zal zijn.

Volgens Stad Brussel wordt er gestrooid op straat en daarmee ook op de gemarkeerde fietspaden.

Ook vannacht gaat het vriezen. Omdat er enkele buien van smeltende sneeuw of sneeuw verwacht worden, is er kans op een sneeuwlaagje en lokale gladheid. Er kunnen ook ijsplekken voorkomen door bevriezing van natte weggedeeltes, waarschuwt het KMI donderdagmiddag. Met uitzondering van de kust geldt code geel in het hele land wegens gladheid vanaf 18 uur tot omstreeks 9 uur vrijdag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , sneeuw , fix my streets , fietspad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni