Fietsers moeten tot 2022 omrijden voor aanleg fietssnelweg

© Wouter Florizoone
| De nieuwe fietssnelweg F20 in het zuiden van Brussel moet even belangrijk worden als de F3 (hier op de afbeelding), die naar Leuven loopt.

800 meter oever langs het kanaal bij Drogenbos, net buiten Brussel, wordt heraangelegd. Er wordt onder andere een fietssnelweg aangelegd. Ook al gaat het om een korte afstand, toch moeten fietsers tot 2022 omrijden.

De oever van het kanaal Brussel-Charleroi in Drogenbos is dringend aan vernieuwing toe, het jaagpad is immers onderdeel van fietssnelweg F20. Daardoor zijn ingrijpende werken nodig en zullen fietsers vanaf volgende week al moeten omrijden. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

De aannemer start op 5 augustus met de werken en de werken zullen ongeveer een jaar duren. Toch zullen fietsers nog tot 2022 moeten omrijden. Er komt een tijdelijk fietspad. De omleiding duurt langer omdat er ook een brug gebouwd wordt over het kanaal aan de Drie Fonteinenstraat om de fietssnelweg F20 te vervolledigen.

Het jaagpad langs het Kanaal Brussel-Charleroi was met 245.220 fietsers in 2018 een van de populairste fietstrajecten in de Rand rond Brussel. De fietssnelweg sluit aan op de drukke Brusselse fietsroute CK langs het kanaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?