| Verpleegkundigen Thomas en Flora tijdens een huisbezoek met de fiets.

Fietsverpleegkundige Thomas slachtoffer van verkeersagressie

EC
© BRUZZ
20/09/2019

Een week nadat zijn collega Flora Billiouw op de Haachtsesteenweg werd aangereden, is verpleegkundige Thomas van Wheel of Care het slachtoffer geworden van verkeersagressie. "De enige manier om er iets aan te veranderen, is het zoveel mogelijk aangeven."

Verpleegkundige Thomas werd vrijdagochtend rakelings voorbijgereden terwijl hij met de fiets door de Middaglijnstraat in Sint-Joost-ten-Node reed. Toen hij de chauffeur erop aansprak, kreeg hij meerdere slagen op het hoofd. Een week eerder werd zijn collega Flora Billiouw al aangereden in dezelfde buurt, op de Haachtsesteenweg in Schaarbeek.

Beide collega’s werken voor Wheel of Care en bieden thuiszorg aan met de fiets. Thomas was, net als zijn collega Flora vorige week, op weg naar het Sint-Jansziekenhuis.

Op de parking van het ziekenhuis sprak Thomas de bestuurder aan op zijn rijstijl. “Ik probeerde hem duidelijk te zeggen dat hij moordrijgedrag vertoont. Dit is voor mij poging tot moord”, vertelt Thomas. De chauffeur reageerde apathisch. “Ik werd eigenlijk een beetje uitgelachen. Dan is de chauffeur uiteindelijk uit zijn auto gestapt, heeft hij me achtervolgd tot aan de ingang van het ziekenhuis en mij nog een paar klappen op het hoofd verkocht.”

Klacht

Dankzij zijn fietshelm komt Thomas er zonder zware verwondingen van af. “Ik ben natuurlijk wel in emotionele shock. De grens van Schaarbeek en Sint-Joost blijft voor mij de grote, etterende puist van verkeersagressie in Brussel. Ofwel ga je er tegenin en weet je niet welk potje je opent, ofwel negeer je het, maar geef je eigenlijk toe aan het gedrag. Beide reflexen zijn gevaarlijk.”

Zelf gaat Thomas wel klacht neerleggen bij de politie. “De enige manier om er iets aan te veranderen, is het zoveel mogelijk aangeven.”

Zowel Thomas als Flora blijven hun job bij Wheel of Care verderzetten. Vorig weekend werd kunstenaar Felix K. ook al geslagen door een agressieve bestuurder. Dat gebeurde in het stadscentrum.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Mobiliteit , Wheel of Care

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni