| Een deel van de Lambermontlaan is geblokkeerd door de trams.

In een TikTok-video die vaak is geliket, lijkt het net alsof drie trams elkaar hebben ingesloten waardoor ze geen kant meer op kunnen. Dat is niet zo, zegt Guy Sablon, woordvoerder van de MIVB. Wel is het grappig om te zien hoe de trams plaats maken voor een andere tram die er net aankwam.

De beelden zijn vrijdag op TikTok geplaatst door gebruiker jupanurobotu. Ze zijn gefilmd in Schaarbeek, op een druk kruispunt van de Prinses Elisabethlaan en de Lambertmontlaan.

De beelden dateren van vrijdagochtend, denkt MIVB-woordvoerder Guy Sablon. Toen was er een onderbreking van de lijnen 3 en 7 ter in Neder-Over-Heembeek. Aan de halte Heembeek stond op dat moment een werftrein op de sporen.

Vermoedelijk raakten daardoor de trams verderop de lijn in de knel. “Dit soort zaken komen regelmatig voor,” zegt Sablon. “Als er ergens een voertuig op de sporen staat heeft dat gevolgen over de hele lijn.”

Maar wie goed kijkt, ziet dat de trams elkaar niet echt hebben ingesloten. Aan één kant is het spoor open en kan de tram doorrijden. De 'knoop' op dit drukke kruispunt was dan ook snel ontward.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni