Filter Café Filtré debatteert vanavond met Smet, Close en Weyts over mobiliteit

© Godfried Roelant

Het burgerplatform heeft verschillende experts en politici uitgenodigd voor een debat over mobiliteit. Dit weekend vindt ook de laatste protestactie voor schone lucht plaats voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Vanavond houdt het collectief twee debatavonden, één in Antwerpen en één in Brussel, waar mobiliteit het thema van de avond is. Verschillende experts en vertegenwoordigers van onder andere Fietsberaad en Voka zullen er het woord nemen.

Aan het slotdebat nemen enkele politici deel, zoals burgemeester van Brussel-Stad Philippe Close (PS), Brussels minister van mobiliteit Pascal Smet (SP.A) en zijn Vlaamse tegenhanger Ben Weyts (N-VA). Ook VUB-professor Eric Corijn neemt deel aan dit debat, dat plaatsvindt in de WTC I-toren van 20 tot 22 uur.

Slotactie

Deze ochtend vertrokken twee ballonnen met gezonde lucht vanuit Oostende en Signal de Botrange. Morgen zullen die samen met een groep fietsers over de A12 naar Brussel gaan, waar de tocht in het Jubelpark zal eindigen.

Daar vindt dan vanaf 13 uur Revolution’air plaats, een festival voor een betere luchtkwaliteit. Het zal de laatste actie zijn van Filter Café Filtré, dat al sinds maart dit jaar actie voert aan de schoolpoorten, om schonere lucht te eisen.

Luchtkwaliteit

De Brusselse luchtkwaliteit is niet meer uit de actualiteit weg te branden. Het Gewest is al meermaals door Europa op het matje geroepen, maar de concentratie stikstofdioxide is recent weer gestegen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?