FlixTrain wil treinverbinding starten tussen Brussel-Noord en Paris-Nord

flixtrain
© Rob Dammers / Flickr
| De FlixTrain zou rijden tussen Paris-Nord en Brussel-Noord.
© Rob Dammers / Flickr
| De FlixTrain zou rijden tussen Paris-Nord en Brussel-Noord.

Het Duitse treinbedrijf FlixTrain wil een treinverbinding starten tussen de stations Paris-Nord en Brussel-Noord. Dat blijkt maandag uit vrijgave van projecten die ingediend zijn bij de Franse spoorregulator Arafer. De projecten kaderen in de openstelling voor de concurrentie van de grote commerciële lijnen voor reizigersvervoer in Frankrijk, voorzien voor eind volgend jaar.

De projecten, alle ingediend door FlixTrain, hebben betrekking op de trajecten Paris-Nord - Brussel-Noord, Paris-Bercy - Lyon Perrache, Paris-Bercy - Nice (nachtdienst), Paris-Bercy - Toulouse, en Paris-Austerlitz - Bordeaux. Er zijn 25 tussenstops voorzien.

FlixTrain, filiaal van de groep FlixMobility waaronder ook FlixBus valt, is de enige kandidaat voor de vijf lijnen. Bij FlixTrain is te horen dat het niet zal gaan om een aanbod van hogesnelheidstreinen, maar eerder een aanbod equivalent aan intercitytreinen, met lagere prijzen. "Op basis van onze 'data' weten we dat er een grote vraag is naar een goedkoper aanbod op deze lijnen", klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?