Foutgeparkeerde bestelwagen belemmert ziekenwagen

© Brusselse Hoofdstedelijke Dienst voor Brandweer en Dringende Medische Hulp
| De bestelwagen was afgesloten en de chauffeur was nergens te bespeuren

Op donderdag werd een 112-ziekenwagen die vanuit de hoofdkazerne in de Helihavenlaan moest vertrekken, maar liefst twintig minuten gehinderd door een slecht geparkeerde bestelwagen. De Brusselse brandweer doet een dringende oproep om de wegcode na te leven en interventievoertuigen van de hulpdiensten niet te hinderen.

Toen één van de ziekenwagens donderdag omstreeks 18.30 uur vanuit de hoofdkazerne in Stad Brussel moest uitrukken, werd die maar liefst twintig minuten belemmerd door een foutgeparkeerde bestelwagen. De bestelwagen was afgesloten en de chauffeur was nergens te bespeuren.

Uiteindelijk werd de interne organisatie voor het buitenrijden bij een interventie aangepast zodat de ziekenwagens toch nog inzetbaar waren. “Maar bij bepaalde medische aandoeningen, zoals een hartstilstand, is iedere minuut kostbaar,” zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse Hoofdstedelijke Dienst voor Brandweer en Dringende Medische Hulp.

De Brusselse brandweer doet daarom een dringende oproep om onder andere bij het parkeren en stilstaan steeds de wegcode na te leven, en de interventievoertuigen van de hulpdiensten niet te hinderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?