Brandweer opnieuw gehinderd door foutparkeerders

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer.

Bij een interventie voor een brand in de Anderlechtse Biestebroekstraat werd de brandweer maandagochtend opnieuw sterk gehinderd door foutgeparkeerde wagens. Het vuur kon ondanks dat ongemak geblust worden. Er vielen geen gewonden.

De hulpdiensten werden in de nacht van zondag op maandag omstreeks 03.00 uur opgeroepen voor een brand in Anderlecht. Daar woedde in de Biestebroekstraat een vuurhaard in een bar op het gelijkvloers van een rijhuis met twee verdiepingen. De oorsprong van de brand is momenteel onbekend.

Tijdens het blussen werden de bewoners van de bovenliggende appartementen geëvacueerd via de trap onder begeleiding van brandweerlui. De autoladders stonden paraat om bijstand te leveren. Vier bewoners werden ter plaatse onderzocht en verzorgd door de aanwezige MUG-arts. Hospitalisatie was niet nodig.

Bij aankomst ter plaatse werd de brandweer sterk gehinderd door verkeerd geparkeerde voertuigen. Agenten van de politiezone Brussel-Zuid stelden de parkeerinbreuken vast. Er werd een veiligheidsperimeter ingesteld om het werk van de hulpdiensten te vergemakkelijken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?