Stad Brussel blijft worstelen met foutparkeerders

HD, LG, PJS
© BRUZZ
03/11/2019

Van de Anspachlaan naar het Spanjeplein: fout- en wildparkeerders blijven het straatbeeld van Brussel domineren. Ook dit Allerheiligenweekend stond de Anspachlaan opnieuw vol met fout geparkeerde wagens. Zelfs politieagenten klagen online het probleem aan: “Het gratis foutparkeren neemt steeds grotere proporties aan”.

Beelden van een vol geparkeerde Anspachlaan, tussen het Fontainasplein en de Lombardstraat, zijn al lang geen uitzondering meer. “Het is strikt verboden om daar te parkeren,” verzekert woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene Ilse Van de Keere ons, “en we werken hard met onze fietsbrigade om die wildparkeerders te bestraffen”. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden er minstens 351 verkeersovertredingen beboet door de fietsbrigade.

Het wild parkeren op het Spanjeplein is iets ingewikkelder om te bestraffen: “Voor zover wij weten is dat nog steeds privéterrein,” zegt Van de Keere. Opvallend: het was een tweet van het hoofd van de fietsbrigade David Stevens, die het probleem terug in de aandacht bracht. Met een ‘vind ik leuk’ van de officiële Twitter-account van de politiezone.

Spanjeplein_parkeerverbod

7 november: "No parking"

“De studies en de analyses volgen elkaar op. Maar ondertussen neemt het gratis foutparkeren steeds grotere proporties aan, “ zegt Stevens in zijn tweet. Het lijkt erop dat de politie de beslissing over het eigenaarschap van het stadsbestuur niet langer gaat afwachten. Op een bord aan het plein staat duidelijk geschreven dat deze vanaf 7 november niet langer toegankelijk is voor auto’s.

Donderdag bleek ook dat de taxi’s in de Ortsstraat mogen blijven parkeren voor het Marriot hotel. De verkeerschaos die zij veroorzaken is volgens de Beursschouwburg niet te harden. Maar het stadsbestuur ziet geen andere oplossing dan de taxistandplaats te handhaven, om toeristen in de buurt te bedienen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit , Anspachlaan , Ortsstraat , Spanjeplein , David Stevens , Ilse Van De Keere , fietsbrigade , wildparkeren , foutparkeren

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni