© Tom Bonte van Beursschouwburg | Taxi's zijn nog steeds toegelaten in de Ortsstraat. Ook na de heraanleg.

Ortsstraat aan Beursschouwburg blijft taxiparking na heraanleg

TDN
© BRUZZ
31/10/2019

Ook na de heraanleg van de voetgangerszone in Brussel-Stad zullen taxichauffeurs zich in de Auguste Ortsstraat kunnen blijven parkeren. “Dat is nodig voor de hotels en de toeristen”, bevestigt de woordvoerster van burgemeester Philippe Close (PS) aan BRUZZ.

Tot afgelopen zomer werd de Ortsstraat vooral gebruikt voor taxi’s, levering en wildparkeren. Dat was een doorn in het oog van onder meer de Beursschouwburg, die de taxi's voor de deur - vaak met ronkende motoren - liever kwijt dan rijk is. Maar zij die hoopten dat de straat die naar de Beurs leidt volledig autovrij zou worden na de heraanleg, komen bedrogen uit. Ook na de werken blijft de Ortsstraat een permanente taxistandplaats.

Volgens het kabinet van burgemeester Close is dat nodig om de hotels in de buurt te bedienen. Ook de aanwezigheid van toeristen noopte het stadsbestuur tot de beslissing. Particulieren mogen er niet meer parkeren. Voor leveranciers wordt een regeling uitgewerkt.

De Ortsstraat zou opgesmukt worden met een waterspiegel, die loopt van het Beursplein tot ongeveer de Beursschouwburg. Om meer plaats te maken voor de taxichauffeurs schuift die waterpartij enkele meters op richting het Beursgebouw.

20191031_Ortsstraat_taxi
© Nicolas Hemeleers | De situatie vorige week en nu.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Mobiliteit, Voetgangerszone Vijfhoek, Auguste Ortsstraat, voetgangerszone, Beursschouwburg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie