Simulatiebeeld heraanleg Beursplein en Auguste Ortsstraat

| De Ortsstraat wordt heraangelegd met een waterpartij

Heraanleg voetgangerszone duikt nieuwe fase in

TG
© BRUZZ
19/07/2019

Vanaf 5 augustus wordt een nieuw stuk van de Brusselse voetgangerszone heraangelegd. Er starten werken aan de Kiekenmarkt en in de Ortsstraat die het Beursplein verbindt met de Dansaertstraat. Ook het kruispunt van de Rijkeklarenstraat en de Anspachlaan wordt aangepakt.

De afwerking van de voetgangerszone komt dichterbij nu er een nieuwe fase van de heraanleg begint. Het federaal Brusselfonds Beliris neemt vanaf 5 augustus twee zijstraten van de Anspachlaan onder handen. Het gaat om het stuk van de Kiekenmarkt dat nog geen heraanleg gekregen heeft en om de Ortsstraat die naar de Beurs leidt.

Vooral die laatste straat zal er na de werken heel anders uitzien. De heraanleg is van gevel tot gevel en alle niveauverschillen verdwijnen. In het midden van de wandelstraat komt een waterpartij. Vandaag wordt de semi-autovrije straat vooral gebruikt voor taxi's, leveringen en wildparkeren.

Nu nog Fontainas

De heraanleg van de Ortsstraat gebeurt in twee fases. Eerst wordt de kant aan het Marriott-hotel aangepakt, vervolgens de kant van de Beursschouwburg. Er blijft altijd een doorgang voor de hulpdiensten. Bij de Kiekenmarkt zijn er drie fases, eerst om beurt de beide stoepen en tot slot het middenstuk. In de herfst moet dit stukje afgewerkt zijn.

Grote delen van de voetgangerszone zijn al afgewerkt, zoals het De Brouckèreplein en het grootste deel van de Anspachlaan. Ook verschillende zijstraten zijn afgewerkt, zoals de Jules Van Praetstraat tussen de Beurs en het Sint-Goriksplein. Op het Beursplein zijn de werken bezig, later dit jaar beginnen ze in de Verversstraat.

Ook nog op de planning: het Fontainasplein en de heraanleg van de Steenstraat. Tijdens de werken aan het kruispunt Verversstraat/Anspachlaan krimpt de voetgangerszone tijdelijk. Er zal opnieuw autoverkeer mogelijk zijn op een deel van de Anspachlaan.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit , Voetgangerszone Vijfhoek , centrale lanen , voetgangerszone , autovrij , Kiekenmarkt , Ortsstraat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni