Gezien: (opnieuw) auto in de voetgangerszone

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 13 september 2019
Updated: 13-09-2019 - 12:12

De voetgangerszone is blijkbaar niet voor iedereen een uitnodiging om de auto te laten staan. Donderdag manoeuvreerde een wagen dwars doorheen de paaltjes en terrassen. De politiezone Brussel-Hoofdstad bekijkt het incident.

De wagen slalomde donderdag rond 17.40 uur tussen de paaltjes op de Anspachlaan, ter hoogte van het Fontainasplein. Twee mannen gaven aanwijzingen en stapten daarna in, waarop de auto verder reed over een terras van een restaurant.

"Omdat er een bus net iets verder vaststond, begon deze auto - die in de daaropvolgende file stond - deze ongelooflijke manoeuvres uit te voeren", schrijft een lezer aan BRUZZ. "Verschillende omstaanders hebben hen aangesproken, maar dat deerde hen niet."

De politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene was nog niet op de hoogte van het incident. Woordvoerster Ilse Van de Keere laat weten dat de zone het filmpje bekijkt.

Woensdagavond werd ook al een wagen gefilmd die van het de Brouckèreplein richting de Beurs reed. Die video verscheen op de website van RTL. Het ging toen om een bejaarde man die onwel werd achter het stuur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?