Fraiteurbrug gaat dicht voor werken tot begin september

De Fraiteurbrug, de verbinding tussen de campus van de ULB en de Begraafplaats van Elsene, gaat deze zomer dicht voor werken. De brug zal worden verbreed en er zal bijkomende plaats worden gemaakt voor fietsers en voetgangers. Handelaars zijn echter heel ontevreden over de timing van de werken: “Er is geen rekening gehouden met buurtbewoners en handelaars”.

Fraiteurbrug simulatie
© Infrabel
| Een simulatiebeeld van de vernieuwde brug

De verbouwingen van de brug starten op 20 juni. Naast meer ruimte voor fietsers en voetgangers wordt ook een rijbaan geschrapt en wordt de brug eenrichtingsverkeer in de richting van de campus. De andere rijbaan wordt een bus strook in de richting van de Begraafplaats van Elsene.

De timing en duur van de werken werden door Infrabel reeds aangekondigd in 2018. In 2013 werd de brug al eens gesloten omdat er brokstukken op de sporen onderaan vielen. Toch schrijft La Libre Belgique op zaterdag dat handelaars en oppositie niet tevreden zijn dat de werken nu beginnen.

“Dit is al de derde klap die we moeten verwerken,” zegt winkeleigenaar Sarina De Ganay in de krant, “eerst hebben ze werken gedaan aan de Begraafplaats van Elsene, dan werken op de Generaal Jacqueslaan. Ik begrijp niet dat deze beslissing wordt genomen nu we net uit de Covid-19 crisis komen.”

Schepen van Mobiliteit Yves Rouyet (Ecolo) begrijpt de zorgen van de handelaars, maar wijst op de verantwoordelijkheid van Infrabel die de werken moet uitvoeren: “We stellen al jaren vast dat er problemen aan de brug zijn, ik begrijp niet dat deze werken niet eerder zijn uitgevoerd”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?