Ganshoren niet opgezet met voortduren testfase Basiliek

© Google Maps
| De schepen wil dat alles zeker voor de eindejaarsfeesten was zoals voor de testfase, opdat de klanten vlot de lokale handelaars kunnen bereiken.

Op 4 december kondigde Minister voor Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) aan de testfase met het eenrichtingsverkeer rond de basiliek van Koekelberg stop te zetten. “Maar dat is nog altijd niet gebeurd”, klaagt Ganshorens schepen voor Mobiliteit Magali Cornelissen (MR). “Ik eis dat dit voor de feestdagen gebeurt. Het is het minste wat men voor de handelaars kan doen.”

De test liep normaal van mei tot eind februari 2018, maar werd ingekort omdat er veel onvrede was en de resultaten tegenvielen. Magali Cornelissen (MR), schepen voor Mobiliteit in Ganshoren, klaagt aan dat er nog altijd niks gedaan is om het verkeer weer zoals vanouds te laten verlopen.

“Er is nog niks veranderd sinds 4 december, toen de stopzetting werd aangekondigd. Nochtans was dit weekend ideaal geweest om de testfase af te sluiten, gezien de eindejaarsfeesten al volgend weekend beginnen. Nu blijkt dat men zelfs nog geen aanvraag heeft gedaan bij de diensten die de werken moeten uitvoeren, om alles weer in z'n oorspronkelijke staat te herstellen.”

Lokale handelaars
De schepen wil dat alles zeker voor de eindejaarsfeesten is afgerond, opdat de klanten vlot de lokale handelaars kunnen bereiken. “Die kunnen net nu nog de meubels redden, na enkele dramatische maanden.”

Volgens Cornelissen kan Smet al beginnen met de New Jerseys (betonblokken) weg te halen, die het oversteken op twee plekken langs de basiliek verhinderen.

Overlegcomité woensdag
Brussel Mobiliteit bevestigt dat er de facto nog steeds eenrichtingsverkeer is rond de basiliek van Koekelberg. "Woensdag is er een overlegcomité met alle betrokkenen", zegt woordvoerder Inge Paemen aan BRUZZ. "Dan bekijken we de verdere timing."

Een en ander hangt ook af van het weer. "Om de wegmarkeringen aan te brengen, moet het droog zijn", aldus Paemen. "Het weer liet de jongste weken niet echt toe om aanpassingen uit te voeren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?