Gedaantewisseling voor Sint-Jobsplein in Ukkel

© Google Instant Street View

De komende jaren zal het Sint-Jobsplein in Ukkel enkele veranderingen ondergaan. Het doel daarbij is om meer plaats te creëren voor voetgangers en fietsers. “Dit project zal in samenspraak met de bewoners gebeuren. We willen niets opdringen.”

Dat schrijft La Dernière Heure. Het Ukkelse schepencollege heeft met het Gewest een overeenkomst gesloten om een studie te financieren die onderzoek moet doen naar hoe mobiliteit, architectuur en stedenbouw kunnen samensmelten op de drukke plaats waar zich ook scholen en winkels bevinden.

“Er is een sterke vraag van de buurtbewoners die willen dat de plek een gedaantewisseling ondergaat en dat er minder plaats wordt vrijgehouden voor de auto,” vertelt schepen van Mobiliteit Thibaud Wyngaard (Ecolo) aan de krant. “Dit project zal in samenspraak met de bewoners gebeuren. We willen niets opdringen.”

Het doel van de studie is om te bekijken hoe het plein groener kan worden gemaakt en hoe er meer plaats kan worden vrijgemaakt voor voetgangers en fietsers. Daarnaast wil de MIVB de snelheid van het openbaar vervoer op die plaats opdrijven omdat het transport daar op dit moment niet efficiënt genoeg verloopt.

“Het is mogelijk dat er parkeerplaatsen worden geschrapt,” aldus Wyngaard. “Maar mensen moeten niet ongerust zijn, want men is een momenteel een beetje verderop al een andere parking aan het aanleggen met een capaciteit van 50 plaatsen. We voorzien daarnaast ook ruimte om fietsen te parkeren en voor schoolbussen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?