Gemeente Ukkel verkoopt kabelnetwerk voor 2,5 miljoen euro

© Google Streetview
| VOO-diensten (archiefbeeld)

De gemeente Ukkel heeft donderdag besloten haar kabelnetwerk – waarlangs de VOO-diensten voor televisie, breedbandinternet en telefonie worden uitgezonden – te verkopen aan Brutélé, de Intercommunale Maatschappij voor de Verbreiding van de Televisie. Dat schrijft zakenkrant L’Echo.

Ukkel was de laatste gemeente die eigenaar was van haar kabelnetwerk. Door haar infrastructuur aan Brutélé te verkopen, strijkt de gemeente 2,5 miljoen euro op en bezit Brutélé het hele kabelnetwerk dat gebruikt wordt om de diensten van VOO – zeg maar de Waalse tegenhanger van het Vlaamse telenet – aan te bieden.

Al sinds 2014 waren er gesprekken gaande tussen de gemeente Ukkel en Brutélé over de verkoop van haar kabelnetwerk. Destijds schortte Brutélé, die het netwerk had gehuurd tegen betaling van een jaarlijkse vergoeding, de betalingen op onder het voorwendsel dat de onderhoudsinvesteringen te groot werden. Daaropvolgend gaf de gemeente het consultancykantoor BDO de opdracht om de waarde van dit netwerk te becijferen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?