Geen extra verkeershinder door versmalde E40

© PhotoNews
| De E40 wordt op Brussels grondgebied een stadsboulevard.

Het oostelijke deel van de ring rond Brussel ondervindt weinig tot geen verkeershinder door de versmalde E40. Het westelijke deel daarentegen stond in de ochtendspits muurvast door twee ongevallen.

Automobilisten die vanaf maandag Brussel binnenrijden via de E40 komende van Leuven, hebben minder rijstroken ter beschikking. Omstreeks 7 uur bracht de gewijzigde verkeerssituatie alvast geen extra hinder met zich mee, zo is vernomen van Brussel Mobiliteit.

Reyers

Wie richting Montgomery of centrum wil, moet vroeger voorsorteren naar één rijstrook. Rechts zullen de wegmarkeringen vandaag of ten laatste morgen worden aangebracht. De drie monden van de tunnels van de E40 richting Montgomery, centrum en Meiser zijn na de renovatie verkleind en bieden nu nog slechts toegang aan één rijstrook. Een vierde rijstrook slaat af richting de Reyerssite en de Kolonel Bourglaan.

Het trechtereffect moet zo verzacht worden. De versmalling was eerder aangekondigd en komt er nu de werf aan de Reyerstunnel richting Montgomery afgewerkt is. Er werd grote verkeershinder verwacht, maar die blijft voorlopig uit.

Gent

Er is wel fileleed aan de andere kant van de ring. Twee botsingen op de Brusselse binnenring ter hoogte van Zellik veroorzaken maandagochtend veel file. Op de E40 vanuit Gent is het aanschuiven vanaf Aalst tot de plaats van het ongeval.

De verliestijd bedraagt een uur en een kwartier, zo is omstreeks 7 uur vernomen van het Vlaams Verkeerscentrum. Op de binnenring zelf is het filerijden vanaf Anderlecht. Er vielen geen gewonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?