| Zo zag het kruispunt eruit voor het maandag werd afgesloten.

Geen omleiding aangegeven bij afgesloten Kersbeeklaan in Vorst

TRO
© BRUZZ
23/08/2019

Vanaf 19 augustus is de Kersbeeklaan in Vorst vlak voor het kruispunt met de Generaal Dumonceaulaan onderbroken. Het gaat om een testopstelling om de situatie in de wijk te verbeteren. De test zal zes maanden duren.

Wie vanaf maandag 19 augustus de Kersbeeklaan in Vorst ingeslagen is, heeft opgemerkt dat er vlak voor het kruispunt met de Generaal Dumonceaulaan bloembakken zijn geplaatst. "We willen het doorgaand verkeer in de wijk terugdringen", verklaart schepen van Mobiliteit Alain Mugabo Mukunzi de tijdelijke opstelling.

De Kersbeeklaan wordt veel gebruikt door automobilisten die de Neerstalsesteenweg en Brusselsesteenweg willen vermijden. Mubabo Mukunzi: "Uit onderzoek is gebleken dat deze locatie de geschikte plek zou kunnen zijn om dat te bewerkstelligen. Maar dat is de theorie. Om te zien of deze knip werkelijk effect heeft, moeten we dat in de praktijk testen."

Kersbeeklaan 2

| Zo ziet de testopstelling eruit.

De test, die kadert in het nieuwe gewestelijke mobiliteitsplan en het gemeentelijke beleid om wijken waar veel doorgaand verkeer is om te vormen tot beschermde wijken, gaat minimaal zes maanden duren. "De test moet lang genoeg duren, voordat automobilisten hun gedrag werkelijk gaan aanpassen."

Geen omleiding

In het kader van het onderzoek is er bewust geen duidelijke omleiding ingesteld. De afsluiting zelf wordt wel met verkeersborden aangegeven. "Er zijn verschillende andere routes mogelijk", aldus Mugabo Mukunzi. "We willen zien op welke manier de mensen hun gewoontes veranderen en hen niet sturen."

Om te zien of de test succesvol is, observeert de gemeente de verkeersbewegingen en zal ze gesprekken voeren met de buurtbewoners. De kans bestaat dat de situatie daarna permanent wordt. "Maar daarvoor moeten we de resultaten van deze test afwachten", besluit de schepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Mobiliteit , Kersbeeklaan , omleiding , Alain Mugabo Mukunzi

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni