Er worden nauwelijks nog knopen doorgehakt in Vorst, zegt althans de oppositie. Dat komt omdat de Ecolo-burgemeester Stéphane Roberti al enkele maanden ziek thuis is en Ecolo en de PS in de meerderheid niet zo goed samenwerken. Maar in een wederwoord kondigt Ecolo-schepen Alain Mugabo tal van nieuwe initiatieven aan voor de komende maanden.

OCMW-raadslid Emmanuel Boodts vraagt zich af waar de realisatie blijft van de beloftes die eind 2018 zijn gemaakt om in Vorst een nieuw zwembad aan te leggen en werk te maken van nieuwe wijkcontracten. Het is hem met name een doorn in het oog dat de renovatie van de Sint-Denijsabdij blijkbaar op de lange baan is geschoven. CDH-gemeenteraadslid Laurent Hacken ziet niets bewegen inzake mobiliteit.

Het is volgens hen te wijten aan de verlamming die is begonnen met het ziekteverlof van burgemeester Roberti en het gebrek aan vertrouwen tussen Ecolo en de PS, die samen de meerderheid uitmaken. Volgens Hacken ziet het er niet meteen naar uit dat de burgemeester snel terugkeert. Hij ziet in Roberti trouwens ook geen leiderstype.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni