Stéphane Roberti (Ecolo), bij zijn eedaflegging als burgemeester van Vorst op 26 november 2018, bij minister-president Rudi Vervoort (PS)

| Stéphane Roberti (Ecolo) legt eind 2018 de eed af als nieuwe burgemeester van Vorst, bij minister-president Rudi Vervoort (PS).

Ex-burgemeester van Vorst krijgt gelijk van rechtbank in geschil over loon

© Belga
06/06/2024

De burgerlijke rechtbank van Brussel heeft de voormalige burgemeester van Vorst, Stéphane Roberti (Ecolo), gelijk gegeven in een geschil met de gemeente over zijn salaris. Dat blijkt donderdag uit een verklaring van de rechtbank. De rechter oordeelde dat de Roberti recht had op zijn loon tijdens zijn afwezigheid wegens ziekte in 2020 en 2021.

De gewezen burgemeester van Vorst besliste in 2020 een stap opzij te zetten vanwege familie- en gezondheidsproblemen. Hij ontving desalniettemin tot december 2021 zijn loon als burgemeester, geraamd op 8.500 euro per maand.

De politicus nam uiteindelijk in februari 2022 ontslag nadat het schepencollege (Ecolo-PS) begin 2022 had beslist het salaris van de afwezige burgemeester niet langer te betalen.

Roberti, gesteund door zijn partij, nam vervolgens juridische stappen tegen de gemeente Vorst om de betaling van zijn vergoedingen te eisen voor de periode van januari tot mei 2022, tijdstip waarop zijn ontslag werd geregistreerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De rechtbank gaf hem donderdag dus gelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Samenleving , Stéphane Roberti , gemeente Vorst , burgerlijke rechtbank

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni