Vorst verbiedt wegwerpbekers tijdens matchen van Union

© Ivan Put
| De pintjes, nog in plastic bekers, gaan vlot over de toonbank in de kantine van Union-Saint-Gilloise.

Volgend seizoen zul je geen wegwerpbekers meer kunnen krijgen op en rond het Mariënstadion, wanneer Union er speelt. De gemeente Vorst wil dat er in het stadion enkel herbruikbare bekers worden verdeeld, om sluikstort te vermijden.

Na het verbod op wegwerpzakjes en de stille dood van wegwerprietjes, moeten ook wegwerpbekers voor de bijl. Of toch in het Joseph Mariënstadion in Vorst, de thuisbasis van voetbalclub Union Sint-Gillis. Dat heeft de gemeente Vorst beslist.

"We kunnen alleen maar blij zijn met de resultaten van Union Sint-Gillis," zegt burgemeester van Vorst Stéphane Roberti (Ecolo) in de krant La Capitale. "Maar we kunnen de klachten van buurtbewoners na de matchen niet negeren. Onze netheidsdiensten stellen ook vast dat er heel wat wegwerpbekers rondslingeren na de matchen."

De gemeente haalt de mosterd bij voetbalclub RSC Anderlecht, waar herbruikbare bekers al de norm zijn. Union reageert alvast positief op het verbod. "En, waarom niet, misschien kunnen de bekers in de toekomst ook verzamelobjecten worden voor de supporters," klinkt het daar.

Het nieuwe reglement gaat vanaf volgend seizoen van start.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?