Union blijft indruk maken in Play-off 2: ook Kortrijk gaat voor de bijl

MV
© BRUZZ
13/04/2019

Vier speeldagen ver en vier overwinningen in Play-off 2 voor Union. Ook KV Kortrijk, nochtans co-leider na drie speeldagen in groep B van Play-off 2, verloor met 0-1 van Union. Faïz Selemani maakte in de tweede helft de enige goal van de wedstrijd. Het was al z'n zesde in vier wedstrijden. Omdat Union geen Europese licentie heeft, mag het de finale van Play-off 2 niet spelen. Maar dat houdt de Unionisten niet tegen om te blijven voortdenderen in de nacompetitie.

Ondanks de boycot van de Union Bhoys wegens de te hoge ticketprijzen zakten toch nog zo’n 60 Brusselse fans af naar Kortrijk.

Zij kregen geen waar voor hun geld in de eerste helft. Pas een kwartier voor rust kwam de thuisploeg dreigen via Avenatti, maar doelman Kristiansen stond pal. Ook Lepoint kon de openingstreffer niet in doel trappen na een knappe Kortrijkse combinatie.

Beetje geluk voor Selemani

Na de pauze dezelfde flauwe soep in het Guldensporenstadion, tot net na het uur Selemani na een doorgekopte ingooi de bal van dichtbij in doel jaste. 0-1 met een beetje geluk voor Union dankzij Selemani. De man in vorm bij Union speelde tot dan een onopvallende partij.

Kortrijk probeerde te reageren via Chevalier, maar ook hij stuitte op Kristiansen. De ingevallen Percy Tau miste namens Union nog een wenkende kans. Eén op één met de doelman trapte de Zuid-Afrikaan naast. Aan de overkant miste Ezekiel op zijn beurt dé kans op de gelijkmaker, hij kopte te hard naar de grond om de bal nog in doel te krijgen.

Vierde driepunter

De Unionisten schrokken even maar konden dan naar hartenlust counteren, met een sterke balvaste Gerard in een glansrol.

Selemani ging nog eens zijn kans vanop vrije trap, maar de redding van Pereira was even straf als het zwiepende schot. Union moest nog even bibberen in het slot, maar pakte de vierde driepunter in Play-off 2 mee terug naar Brussel.