| De fans van Union Saint-Gilloise zullen zaterdag niet aanwezig in het Guldensporenstadion in Kortrijk.

Union-fans boycotten uitmatch: 'Kortrijk vraagt te hoge ticketprijs'

MV
© BRUZZ
08/04/2019

21 euro, zoveel kost een ticket in het uitvak voor de wedstrijd KV Kortrijk - Union Saint-Gilloise. De fanatieke kern van Union vindt dat te duur. "De prijs voor een ticket in Kortrijk is ontoelaatbaar en gaat tegen onze waarden in", laat de grootste supportersgroep Union Bhoys weten via Facebook. De groep besluit om zondag niet naar Kortrijk af te zakken. Op de koop toe doet KV Kortrijk een actie voor zijn thuisfans. Zo mag de Kortrijk-abonnee tegen Union één iemand gratis meenemen naar de match.

Union is de revelatie van Play-off 2. Met een negen op negen en zaterdag nog de 5-1 winst tegen Waasland-Beveren gaan de Unionisten vol vertrouwen naar co-leider Kortrijk. Al zal dat wel zonder fans zijn. Want de 'Union Bhoys', de grootste en fanatieke supporterskern, vindt de ticketprijs te hoog.

Match zonder inzet

"We volgen onze club in alle uithoeken van het land. Maar tegen zo'n overdreven toegangsprijs moeten we optreden, want dit is tegen onze waarden", klinkt het in een statement van de 'Bhoys'.

Bovendien heeft Union geen Europese licentie aangevraagd. Dat wil zeggen dat als de club Play-off 2 wint en dan ook nog de vierde uit Play-off 1 kan kloppen, het niet in de voorrondes van de Europa League mag spelen. "Voor ons is het ook een match zonder inzet, daar betalen we geen 21 euro voor." De supportersgroep roept andere Union-fans om hetzelfde te doen.

Gratis voor sommigen

KV Kortrijk reageerde nog niet op de boycot van de bezoekende fans. De West-Vlaamse club deed wel een cadeautje aan de eigen fans. Zo kan de Kortrijk-abonnee zaterdag iemand gratis meenemen naar het stadion.

Union reageerde alvast cynisch op de abonnee-actie van de Kortrijkzanen, via het officiële Twitterkanaal van de club .

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Sporting Flagey , Voetbal , play-off 2 , kv kortrijk , Union Saint-Gilloise , Union Bhoys

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni