Union met vertrouwen naar Kortrijk: 'We spelen het beste voetbal'

MV, YH
© BRUZZ
08/04/2019
Ook in:
nl fr

Union Saint-Gilloise dendert door Play-off 2. Tegen Waasland-Beveren imponeerden de Unionisten en wonnen ze met 5-1. Het is nog toekomstmuziek, maar de winnaar van Play-off 2 plaatst zich voor Europees voetbal. Maar de club heeft daarvoor zijn licentie-aanvraag ingetrokken. "We willen sportief zo ver mogelijk geraken, maar we kunnen nog niet voldoen aan een aantal voorwaarden voor een Europese licentie", zegt juridisch specialist van Union Jean-Marie Philips.

Na de wedstrijd was elke Unionist in extase. De supporters dromen al luidop van Europees voetbal, maar de club heeft geen licentie aangevraagd om op dat niveau te voetballen. "We moeten eerst natuurlijk Play-off 2 winnen en dan ook nog tegen de vierde uit Play-off 2 winnen", zegt Jean-Marie Philips van Union. "Dat is wel het doel, maar Europees voetbal komt veel te vroeg voor ons."

Union diende wel een licentiedossier om Europees voetbal te kunnen spelen, maar trok dat dan weer in. "We beseften dat we niet aan alle voorwaarden kunnen voldoen. Op het niveau van accommodatie om pers en vips bijvoorbeeld te ontvangen", geeft Philips toe.

Zaterdagavond speelt Union op het veld van KV Kortrijk om de leidersplaats in Play-off 2 groep B.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Sint-Gillis , Vorst , Sport , Sporting Flagey , Voetbal , play-off 2 , Waasland-Beveren , Union Saint-Gilloise , licentie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni