| Selemani zet de toon in play-off 2, met vijf doelpunten in drie wedstrijden.

Union boekt 9 op 9 na vijfklapper tegen Waasland-Beveren

TDN
© BRUZZ
06/04/2019

In play-off 2 es 't oek plezant. Zeker als je supporter van Union bent. L'USG hield in het mythische Dudenpark voor de enthousiaste thuisfans een schietoefening tegen Waasland-Beveren. Faïz Selemani loodste de Brusselaars met een hattrick naar de overtuigende 5-1 zege en 9 op 9.

De supporters plezieren, dat is de simpele doelstelling van coach Luka Elsner in deze nacompetitie. Maar na de overwinning van KV Kortrijk tegen Zulte Waregem zat er toch wat druk op de ketel. Ook de Kortrijkzanen openden poule B in play-off 2 met 9 op 9.

De eergierige Elsner nam de handschoen op om weerwerk te bieden voor groepswinst. En zijn spelers hebben de boodschap goed begrepen. Union eindigde de reguliere competitie in 1B met twee zeges op rij, en knoopt er daar in de play-offs nog eens drie aan vast.

20190406_Union

| De supporters waren op post voor de komst van Waasland-Beveren.

Deksel op de neus

Onder de elf spelers die in de prachtige rooskleurige valavond het veld op stapten in Vorst, was opnieuw geen spoor van Percy Tau. De Zuid-Afrikaan ontbrak ook in Moeskroen door een verstuiking, en Union zou de risico's schuwen. Gelukkig verkeert er met Faïz Selemani een andere exoot in bloedvorm.

De Comorese middenvelder liet zich meteen gelden en dwong doelman Roef na twee minuten tot een prima parade. Opgezweept door de uitgelaten Union Bhoys bepaalde de thuisploeg het tempo. Kis haalde er enthousiasme uit voor een verschroeiend schot, maar de deklat hield de 1-0 van het scorebord.

Even later pakte Selemani uit met het betere voetenwerk om hard en laag voor te zetten. Niakaté vond zijn neus voor doelpunten terug tegen Cercle, maar kwam net te laat om de ban te breken. Aan de overkant was het meteen raak bij de eerste echt kans. Milosevic vloerde Kristiansen na 20 minuten. Wat een koude douche voor Union.

Selemani en Niakaté staan op

Lang konden de Waaslanders niet genieten van de gevleide voorsprong. Handspel leverde Union een strafschop op, Selemani miste niet. Vijf minuten later mocht Niakaté alleen op Roef afgaan en de topschutter nam de ex-doelman van Anderlecht onverbiddelijk te grazen.

Aan de overzijde hield Kristiansen de 2-1 op het scorebord. De keeper ranselde een vrije trap via de lat uit zijn doel. Dat Waasland-Beveren in de tweede helft meteen achteruit kroop, zegt alles over de reputatie van l'USG. Maar Union gaf voetballes aan de eersteklasser en strafte die defensieve houding meteen af.

20190406_Union

| Alleen maar blije gezichten bij Union.

Hattrickemani

Roef - geen onaardige doelman - won eerst nog het pleit van Niakaté, maar moest zich bij de tweede strafschoppoging van Selemani opnieuw gewonnen geven: 3-1. Het publiek genoot met volle teugen. Olééé rolde bij iedere baltoets van de staantribune, en de vreugdekreten loeiden nog toen Niakaté er 4-1 van maakte. Aangever van dienst: Selemani.

De Comorees speelde zelden zo goed voor Union en bekroonde zijn krachttoer met een hattrick. Roef lag eerst nog in de weg, maar in de herneming kopte Selemani zijn derde van de avond binnen. Met het hoofd zowaar. Een warme applausvervanging vormde het orgelpunt op zijn geweldige partij.

Dat zijn vervanger Fixelles de 6-1 voorlangs trapte, kon de pret in het Dudenpark niet bederven. Met het maximum van 9 punten deelt Union de leiding met Kortrijk, dat vrijdag al de drie punten thuis hield tegen Zulte Waregem (4-2). Volgende week zaterdag staat de topper tussen Kortrijk en Union op het programma.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Sport , Sporting Flagey , Union , Faïz Selemani , Waasland-Beveren , play-off 2 , Voetbal , Dudenpark

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni