| Selemani (links) brak de ban voor de Unionisten.

Union buit nummeriek overwicht uit in Moeskroen

TDN
© BRUZZ
02/04/2019

Union blijft de Belgische voetbalwereld verbazen. Na de 3-1 overwinning van afgelopen weekend tegen eersteklasser Cercle Brugge, veroverden de Brusselaars dinsdagavond ook de scalp van Moeskroen. Selemani en Ferber bezegelden in het begin van de tweede helft het lot van de Henegouwers. Union voert nu ook de stand aan in play-off 2B.

De verplaatsing naar Moeskroen kondigde zich aan als misschien wel de lastigste partij in play-off 2. De Henegouwers veroverden na de jaarwissel de scalp van Club Brugge, Genk en AA gent. KV Kortrijk zette les Hurlus afgelopen weekend met de voeten op de grond (3-1 nederlaag), maar met 23 op 29 teert Moeskroen wel op de strafste reeks van 2019.

Attractieve affiche

Ook Union kan echter straffe statistieken voorleggen. Het nieuwe jaar kwam moeizaam op gang, maar na het missen van de beker- en promotiefinale lijkt l'USG opnieuw bevrijd te voetballen. Zelfs de dolende Niakaté vond tegen Cercle Brugge opnieuw de weg naar het doel. Union zit met drie zeges op rij in de winning mood.

Niet alleen het vormpeil van beide ploegen was veelbelovend. Al maanden rollen de namen van goudhaantje Manuel Benson en tuinvoetballer Percy Tau over de tongen van de praatgrage voetbalconnaisseurs. Het duel in het duel tussen beide lichtvoetige dribbelkonten beloofde een attractie op zich te worden.

Waar is Percy Tau?

Zij die een avondje Moeskroen-Union verkozen boven Antwerp-Genk kwamen echter bedrogen uit. Niet alleen ontbraken de ingecalculeerde protagonisten Benson (geblesseerd) en Tau (spoorloos), de wedstrijd op een vrij lege Canonnier miste vuur. Op een goede dag kan Selemani dat aanwakkeren, maar behalve een zwabberend schot kreeg ook hij de lont niet meteen aangestoken.

Van een kleurloze eerste helft geven we verder nog mee dat Moeskroen die niet met elf beëindigde. Boya trok Selemani en Niakaté neer, en kreeg daar telkens geel voor. Het nummerieke overwicht was zowat het enige waar Union zich aan kon optrekken, al lieten de Brusselse supporters het niet aan hun hart komen. Zij genoten met volle teugen.

Kleine tempoversnelling volstaat

Na de pauze duwden Les Unionistes het gaspedaal eventjes in. De wedstrijd was amper afgetrapt of Selemani kreeg een cadeautje van videoref en scheidsrechter. Een lichte duw resulteerde in een strafschop, de Comorese international nam het geschenk in dank aan: 0-1.

De Brusselse vreugdedansen waren nog niet gestopt of Ferber verdubbelde al de voorsprong na een typische Union-aanval. Breed spelen op de linkerflank, de rechtstreekse tegenstrever even op snelheid pakken en vervolgens laag voorzetten voor een binnentikker. Uit het boekje, maar geen ploeg doet het dit seizoen beter dan Union.

Leider in groep B

Dat Selemani nadien de 0-3 nog liet liggen, kon de Brusselse pret niet bederven. Union breit een vervolgstuk aan een fantastisch seizoen en leidt nu ook in groep B van play-off 2. Al moet het die plaats delen met KV Kortrijk.

Zaterdag komt met Waasland-Beveren nog een hapklare brok op bezoek in het Dudenpark. De enige vraag die nog rest: wordt dat een feestje met of zonder Percy Tau?

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Sporting Flagey , Saint-Gillis Union , play-off 2 , Faïz Selemani

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni