| Niakaté scoorde de 2-0 na een heerlijke Union-combinatie over verschillende stationnetjes.

Niakaté bezorgt Union meteen eerste driepunter in Play-off 2

MV
© BRUZZ
30/03/2019

Een bij momenten flitsend Union won met 3-1 van Cercle Brugge op de openingsspeeldag van de play-offs. Een enthousiast Mariënstadion zag Youssouf Niakaté zijn 17e en 18e doelpunt van het seizoen maken, in alle competities samen. De spits lokte ook nog een strafschop uit. De Unionisten maakten duidelijk dat ze een woordje willen meespreken in Play-off 2 groep B.

Laat ons meteen eerlijk zijn, van Play-off 2 krijgt niemand het warm. maar Union greep de lente-avond in het Dudenpark aan om er toch een spektakel van te maken. Het begon voortvarend onder impuls van Teuma en Tau, Cercle kwam er amper aan te pas.

Iets te makkelijke strafschop

Vorige week knalde Pecy Tau met twee goals Zuid-Afrika nog naar de Africa Cup. Van dat exploot waren ze bij Cercle Brugge op de hoogte en de kleine spits werd prompt twee keer onder graszoden gestopt. Grote kansen waren er vooralsnog niet tot Feber zijn poulain Niakaté rond minuut 25 op de bezoekende doelman af stuurde. Niakaté wilde met links trappen, maar kwam niet goed uit met z'n stappen en viel over doelman Nardi, scheids Lardot gaf iets te makkelijk een penalty.

fans_union

| Play-off 2 trok toch nog heel wat fans naar het Dudenpark.

Een strafschop is steevast een koud kunstje voor Selemani en de 1-0 was verdiend. Union voetbalde, zoals een heel seizoen al, met vertrouwen. Niakaté weigerde dat voorlopig nog om te zetten in doelpunten en trapte een niet te missen kans tegen de paal.

Gevaarlijke gele viertal

Maar dan was het moment gekomen van het gevaarlijke gele viertal: Selemani, Tau, Ferber en Niakaté. In die volgorde vonden ze elkaar voor de 2-0. Na een combinatie Selemani-Tau dook Ferber in de rug van de Cercle-defensie en legde panklaar voor Niakaté. De topschutter had de bal maar in doel te lopen.

'Twee-nul, deux-zéro' schalde bij de rust door de speakers van het Dudenpark. Maar lang kon Union niet van die dubbele voorsprong genieten, want Bruno zette listig de 2-1 op het scorebord. Cercle kwam wat meer drukken met spelverdeler Mercier geregeld in een glansrol.

Aan de rekker

Union herstelde op de beste manier van de aansluitingstreffer: zelf nog eentje maken. Selemani liet tien minuten voor het einde Niakaté in een zee van ruimte duiken, directe bewaker Taravel hing aan de rekker en raakte dus niet meer bij de snelheidsduivel die het subliem afmaakte.

Goede start voor Union in Play-off 2, dat samen met Kortrijk aan de leiding gaat in zijn groep. Dinsdag al trekken de Unionisten naar Moeskroen voor de tweede speeldag en zaterdag komt Waasland-Beveren naar het Dudenpark.

Selemani_Niakaté

| Selemani (1 goal) en Niakaté (2 goals) swingen met Union naar de overwinning.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Vorst , Sport , Sporting Flagey , Voetbal , Union Saint-Gilloise , Cercle Brugge , play-off 2

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni