'Waar is Percy Tau?': Union schept klaarheid

20190403_PercyTau
© Union Saint-Gilloise
| Percy Tau, de Zuid-Afrikaanse chouchou van het Dudenpark.
© Union Saint-Gilloise
| Percy Tau, de Zuid-Afrikaanse chouchou van het Dudenpark.

Opvallende afwezige dinsdagavond in Moeskroen: Percy Tau. De Zuid-Afrikaanse smaakmaker van Union kwam niet aan de aftrap en ontbrak zelfs op het wedstrijdblad. Alle Unionisten die via sociale media de vraag 'Waar is Percy Tau?' lanceerden, kan BRUZZ geruststellen. De chouchou van het Dudenpark kampt met een heel lichte voetblessure.

Menig voetballiefhebber keek ernaar uit. Percy Tau zou in play-off 2 alle eersteklassers van het kastje naar de muur voetballen. Al was het maar om te bewijzen dat hij minstens op de shortlist van de Ebbenhouten Schoen moest staan.

Eigenhandig plaatste de exploot zijn land Zuid-Afrika voor de eindronde van de Afrika Cup, vernederde hij KV Mechelen met 0-5 en leidde hij Union naar de zege tegen Cercle Brugge. Er werd al likkebaardend uitgekeken naar zijn volgende glansprestatie tegen Moeskroen, maar van Tau was dinsdagavond geen spoor.

Engelse gimmick

In eigen land geldt Tau als een echte cultheld die de godenstatus benadert. Zuid-Afrikaanse voetbalfanatici speuren het internet af op zoek naar persartikels in allerlei talen, berichten op sociale media en posts in obscure voetbalforums over de chouchou van het Dudenpark.

Bij het ontbreken van de gehuurde Tau, die wegens visumperikelen niet voor moederclub Birghton & Hove Albion kan spelen, brak er bijna nationale hysterie uit. De veelgestelde vraag "Where is Percy Tau?", ofwel "Waar is Percy Tau?" moet bijna trending geweest zijn op Twitter.

Klaar voor Waasland-Beveren

Maar we kunnen de Unionisten en Tau-isten geruststellen: het gaat goed met de Zuid-Afrikaanse dribbelkont. Hij kampt met een lichte verstuiking aan de voet en voelde zich na een drukke periode wat vermoeid. L'USG wilde geen risico nemen en hield zijn sterspeler aan de kant, zo vernam BRUZZ.

Meer dan waarschijnlijk staat Tau komend weekend, wanneer Union zijn leidersplaats in de B-poule van play-off 2 verdedigt tegen Waasland-Beveren, gewoon opnieuw in de basis. Oef. Je kan de Zuid-Afrikaanse zucht van opluchting bijna tot in het Dudenpark horen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?