Stéphane Roberti (Ecolo)

Vorst: Burgemeester Roberti zeker out tot 15 oktober

KVDP
© BRUZZ
17/07/2021

Burgemeester van Vorst Stéphane Roberti keert niet terug voor 15 oktober. Dat laat de gemeente weten.

Stéphane Roberti (Ecolo) is al sinds midden november vorig jaar afwezig om familiale redenen en gezondheidsredenen. Sindsdien is partijgenote en schepen van Bevolking, Jeugd en Gelijke Kansen Mariam El Hamidine waarnemend burgemeester. Roberti zou eerst eind april en daarna midden juli terugkeren, maar de gemeente Vorst laat nu weten dat de burgemeester niet terugkeert voor 15 oktober. Dat schrijft La Capitale en bevestigt schepen Alain Mugabo aan onze redactie.

Omdat El Hamidine deze maand op vakantie is, nemen schepenen Charles Spapens (PS) en Alain Mugabo (Ecolo) de sjerp om beurten en tijdelijk over. Volgens Spapens heeft meer dan zeven maanden afwezigheid van Roberti niet een al te grote impact. “We blijven de gemeente beheren in het belang van de Vorstenaren. De taken worden op een correcte manier verdeeld tussen de verschillende leden van het college”, aldus Spapens.

'Niet op vakantie'

Gemeenteraadsleden hadden in mei nog vragen over de afwezigheid van de burgemeester. “We zitten in een situatie waarin iemand erg ziek is. Hij heeft tijd nodig”, zegt covoorzitter van de Brusselse Ecolo-afdeling Vincent Vanhalewyn aan La Capitale. “Hij heeft een doktersattest en dat is geen attest van zelfgenoegzaamheid. Stéphane Roberti is ziek en laat zich behandelen. Hij is niet op vakantie.”

Vanhalewyn benadrukt dat de wet gerespecteerd wordt. Brussels minister van Lokale Besturen Bernard Clerfayt (Défi) laat weten dat de burgemeester in deze situatie zijn loon behoudt. De schepenen die hem vervangen behouden dan weer hun loon van schepen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni