Gewest gaat verkeersborden inventariseren

KVDP
© BRUZZ
11/04/2019

Het Brussels Gewest gaat alle verkeersborden centraliseren in een centrale databank. De informatie uit die databank zal als open data beschikbaar zijn. Daarvan zullen ook diensten als Google Maps gebruik kunnen maken.

Begin 2018 gaf het Gewest een gespecialiseerd bedrijf de opdracht om nieuwe software te ontwikkelen voor de verzameling van alle verkeersborden en verkeersreglementen in het Brussels Gewest. Samen met Brussel Mobiliteit zijn de gemeenten Vorst, Jette, Etterbeek, Sint-Jans-Molenbeek en Sint-Pieters-Woluwe de software aan het testen.

"De bedoeling is dat de uitrol nog dit jaar gebeurt, zodat alle gemeenten over deze software kunnen beschikken, uiterlijk op het einde van het jaar", zei staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) in haar antwoord op een vraag van Bernard Clerfayt (Défi) over de nieuwe tool. "De informatie die via deze tool wordt verzameld, is als open data beschikbaar."

'Verkeersbeleid gemeenten ondersteunen'

Ook diensten en platformen als Google Maps en Waze zullen van de verzamelde data gebruik kunnen maken. De gecentraliseerde verkeersbordendatabank zal beheerd worden door Brussel Mobiliteit. De gemeenten en het Gewest moeten ervoor zorgen dat de databank up-to-date blijft.

Volgens de staatssecretaris zijn er heel wat voordelen verbonden aan deze nieuwe databank. "Ze zal het dagelijks beheer van het wegennet van de gemeenten en het gewest vergemakkelijken. Bovendien zal deze databank bijdragen tot een rationalisatie van het verkeersbordenpark in het gewest", klinkt het. "Verder kan de verkeersbordendatabank het verkeersbeleid in een gemeente ondersteunen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , verkeersborden , Brussel Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni